Dan Hrvatskog katoličkog sveučilišta

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu danas, 30. listopada, održana je svečanost povodom njegova dana na kojem su sudjelovali visoki državni i crkveni dužnosnici

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu danas, 30. listopada, održana je svečanost povodom njegova dana na kojem su sudjelovali visoki državni i crkveni dužnosnici.

Na obilježavanju je sudjelovala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, drugi ministri u Vladi, saborski zastupnici i drugi.  

Svečanosti je prisustvovao tajnik Svete Stolice Pietro Parolin koji je održao tradicionalno predavanje Lectio magistralis na temu borbe protiv siromaštva, izgrađivanja mira i traženja dijaloga te međunarodnih odnosa u nauku pape Franje. 

Kardinal Pietro Parolin blagoslovio je  Veliku dvoranu (Aula magna) Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Hrvatsko katoličko sveučilište, jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta, utemeljeno je 3. lipnja 2006. godine Dekretom o osnivanju Hrvatskog katoličkog sveučilišta sa sjedištem u Zagrebu kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa i metropolita.

Na sveučilištu je ustrojeno pet studija iz povijesti, psihologije, sociologije, komunikologije i sestrinstva. 



Pisane vijesti