Policijski službenici PU međimurske sudjelovali na nogometnom turniru u Austriji

Foto: PU međimurska

 

Na poziv austrijskih kolega policijski službenici Policijske uprave međimurske i članovi IPA RK Međimurje u subotu, 28. listopada 2017. godine sudjelovali su na međunarodnom malonogometnom turniru u Kitzbühelu.

  

Tradicionalni turnir odigran je na terenima prelijepog sportskog kompleksa lokalnog nogometnog kluba FC Eurotours Kitzbühel, a okupio je 11 policijskih ekipa iz Njemačke, Austrije i Policijske uprave međimurske.

U grupnoj fazi turnira međimurski policajci ostvarili su dvije pobjede nad kolegama iz Kitzbühela (3:1) i Vordergruba (6:1), dok su s ekipama Bogenhauser Cops i FC Saufhampton remizirali (0:0), te time osvojili prvo mjesto u svojoj skupini.

U žustrom i neizvjesnom polufinalu s policijskim Cobrama iz Münchena susrest je završio bez golova, ali su naši dečki u lutriji penala bili s(p)retniji i koncentriraniji (3:2), te zasluženo ušli u veliko finale.

Finalni ogled pružio je obračun dviju ponajboljih ekipa na turniru. U svojoj najboljoj utakmici ekipa IPA Međimurja ostvarila je pobjedu (2:0) i osvojila veliki prijelazni pehar. 

Deveteročlanu pobjedničku ekipu predstavljali su Dean Petrić, Robert Vabec, Dominik Kirec, Mladen Perko, Radovan Gačal, Miroslav Lisjak, Robert Švenda, Mladen Bogdan i Kristijan Srpak, ujedno i voditelj ekipe.

Ostvareni rezultat tim više je vrijedan jer su međimurski policajci po prvi puta sudjelovali na turniru u Kitzbühelu, a u polufinalu su pobijedili prošlogodišnje pobjednike, ekipu EKO Cobra iz Münchena i time osvojili turnir bez izgubljene utakmice.

Putovanje u Austriju omogućili su Sindikat policije Hrvatske, Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a i IPA Međimurje.