Svi sveti: Državni vrh položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju

Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana nastavit će se svetom misom zadušnicom za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata

Foto: MUP

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković, danas 31. listopada, položili su vijence u ime Republike Hrvatske na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Vijence su položili i zapalili svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, kod Središnjega križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ispred središnjeg križa na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.

Uz ministara unutarnjih poslova Davora Božinovića, izaslanstvu su se pridružili  potpredsjednica Vlade  i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić.

Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana nastavit će se svetom misom zadušnicom za sve poginule hrvatske branitelje iz Domovinskog rata u četvrtak, 2. studenoga u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.



Pisane vijesti