Aktivnosti međimurske policije tijekom „Martinja“

Foto: PU međimurska

Na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave međimurske, u ponedjeljak, 6. studenoga,  voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Damir Novak najavio je aktivnosti međimurske policije tijekom „Martinja“.

 

 

Proslave narodnog običaja krštenja mošta, „Martinja“ (11. studenoga) tradicionalno se obilježavaju diljem Međimurja. Tijekom predstojećeg vikenda, u razdoblju od 10. do 13. studenoga očekuje se veći broj sudionika u cestovnom prometu koji će konzumirati alkoholna pića.

S ciljem sprečavanja prometnih nesreća i njihovih najtežih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će akciju „Alkohol“.

Akcija će se sprovesti u noćnim satima s 10. na 11. (petak na subotu) od 22 do 6 sati, i 11. na 12. (subota na nedjelju) od 22 do 5 sati u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, te 12. na 13. (nedjelja na ponedjeljak) od  20 do 1 sat.

Policijske aktivnosti prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i na suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

Apeliramo na sve vozače da ne upravljaju vozilima nakon što su konzumirali alkoholna pića, te da poštuju prometne propise i svakako da vožnju prilagode uvjetima na cesti, kako bi se izbjegle neželjene posljedice, tj. prometne nesreće s najtežim posljedicama.