Predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 29 i 32 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela. Sumnjiče se da su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi nekolicini stranih državljana omogućili nezakonito kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, a s ciljem njihovog ilegalnog prelaska državne granice u schengenski prostor. Policijski službenici zatekli su ih 4. studenoga oko 10 sati u blizini mjesta Rupa.

FOTO:Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Rupa proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 29  i 32 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela.  Sumnjiče se da su u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi nekolicini stranih državljana omogućili nezakonito kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, a s ciljem njihovog ilegalnog prelaska državne granice u schengenski prostor. Policijski službenici zatekli su ih 4. studenoga oko 10 sati u blizini  mjesta Rupa.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku te se prijavljuju mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici schengenskog sporazuma.



Pisane vijesti