Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama 5 osoba lako ozlijeđeno. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao počinitelj pod utjecajem

 Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 14 prometnih nesreća, od kojih 4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama 5 osoba lako ozlijeđeno. Jednu je prometnu nesreću uzrokovao počinitelj pod utjecajem alkohola. 

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 388 prekršaja, od kojih 47 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 78 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 54 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,36 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 39 godina koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju oko 16,30 sati u Detkovcu. 

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićene 2 osobe, od kojih jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i za vrijeme zabrane, i jedna je osoba zadržana temeljem čl. 137. istoga zakona zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Pojačane mjere i akcije

Tijekom proteklog vikenda se na području cijele policijske uprave pojačano postupalo u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola povodom dana Martinja, a u noći subota /nedjelja, 11./12. studenog 2017. godine od 22 do 06 sati je provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

Kod 185 sudionika u prometu, koliko ih je kontrolirano, je utvrđeno i sankcionirano 25 prekršaja, a samo 3 vozača su zatečena da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola i 2 da upravljaju vozilom nepropisnom brzinom.