Glavni ravnatelj policije sastao se s francuskim ravnateljem policije

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas i sutra nalazi se u Parizu gdje je posjetio francusko Ravnateljstvo policije i susreo se s francuskih ravnateljem policije Éricom Morvanom.

 

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas i sutra nalazi se u Parizu gdje je posjetio francusko Ravnateljstvo policije i susreo se s francuskih ravnateljem policije Éricom Morvanom.

Dvojica ravnatelja osvrnula su se na dosadašnju iznimno uspješnu i suradnju te razmotrila moguća daljnja unaprjeđenja policijske suradnje. U tom pogledu, glavni ravnatelj policije Nikola Milina iznio je prijedloge prioritetnih područja suradnje za koje je iskazan naš interes u kontekstu donošenja novog Akcijskog plana 2018. – 2020. godine Hrvatsko–francuskog strateškog partnerstva. Između ostalog, razgovaralo se o nastavku suradnje u projektu "Sigurna turistička sezona" u kojem francuska policija sudjeluje od samih početaka, upućivanju policijskog časnika za vezu u Francusku te prenošenju francuskih iskustava granične policije kod pune primjene schengenske pravne stečevine, s naglaskom na pomorske i zračne luke. Na sastanku su razmijenjena iskustva oko protueksplozijske zaštite, prevencije i sprječavanja terorizma i radikalizacije te drugih oblika kriminaliteta.

Glavni ravnatelj Milina posjetio je 20. izložbeni salon iz područja globalne i unutarnje sigurnosti „MILIPOL 2017“.

„MILIPOL 2017“ je  izložbeni salon koji se održava svake druge godine - pod visokim pokroviteljstvom francuskog Ministarstva unutarnjih poslova. Ovogodišnje jubilarno 20. izdanje salona na svjetskoj razini okuplja posljednja dostignuća sigurnosne, policijske i vojne problematike, kao i opreme. Istodobno sajam služi kao platforma za održavanje različitih konferencija, panel diskusija i okruglih stolova s posebnim naglaskom na problematiku od prvorazrednog sigurnosnog značaja.

Uz glavnog ravnatelja policije Miline u izaslanstvu hrvatske policije su načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec i policijska službenica Zorica Laušić.

Drugog dana posjeta Francuskoj hrvatsko izaslanstvo primit će francuski načelnik Uprave policije Pascal Lalle, koji će ih upoznati s radom Centra za informaciju i operativnu koordinaciju.

Također, izaslanstvo će boravit i u Zapovjedništvu interventne policije, gdje će se sastati s Philippeom Klaymanom, zapovjednikom interventne policije. Nakon sastanka posjetiti će jednu od francuskih interventnih jedinica, gdje će im prezentirati opremu i naoružanje francuske interventne policije te razmijeniti iskustva i primjere najbolja praksa.



Pisane vijesti