U Sunji održana preventivna akcija "Poštujte naše znakove"

Foto: PU sisačko-moslavačka

U Osnovnoj školi Sunja je danas, 27. studenog, u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa održana preventivna akcija „Poštujte naše znakove". Ovu akciju, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Službe za sigurnost cestovnog prometa, Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave sisačko-moslavačke, a u suradnji s nizom partnera čiji je rad na temu sigurnosti djece u prometu prepoznat kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, popratilo je oko 130 učenika nižih razreda (od 1. do 4.) sunjske osnovne škole. 

Današnje zanimljivo druženje započelo je u sportskoj dvorani edukativno-scenskom predstavom „Znakovi za najmlađe“ u izvedbi kazališta Smješko, a nastavljeno je raznim interaktivnim radionicama i prezentacijama.

Školarci nisu krili svoje oduševljenje interaktivnim radionicama. Tako su se policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu zajedno s pripadnicima Hrvatskog centra za razminiranje Sisak prezentirali kroz radionicu „Manje oružja, manje tragedija“, dok su sunjski policajci s djecom porazgovarali na temu „Policajac-prijatelj pomagač“. Posebno ih se dojmio „forenzični“ dio, odnosno nakon interesantne praktične vježbe kriminalističkog tehničara, djeca su i osobno mogla otkriti, fiksirati i izvesti tragove te su tako i oni postali „Mali forenzičari“.  

U radionici Gradskog društva crvenog križa Sisak „Mala škola prve pomoći“, naučili su kako sanirati površinske rane na koži (ogrebotine, manji ugriz psa i sl.), dok su djelatnici Hitne medicinske pomoći sisačko-moslavačke županije djeci pokazali kako se stavlja npr. Shanzov ovratnik, kako se imobilizira slomljena ruka te im pokazali svoju opremu koju koriste u svakodnevnom radu.  

Sa zanimljivom opremom, djeci su se predstavili i pripadnici Vatrogasne zajednice općine Sunja, pripadnici Centra 112, kao i Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Novska te Auto klub Sisak.  

Ovu hvale vrijednu preventivnu akciju podržali su predstavnici Sisačko-moslavačke županije i Općine Sunja, kao i mnogi drugi.