Najava sutrašnjeg međunarodnog stručnog skupa

Međunarodni stručni skup pod nazivom PIN Talk u Hrvatskoj: Povećanje sigurnosti biciklista i mladih sudionika u prometu održava se sutra 1.12.2017. godine amfiteatru Ravnateljstva policije.

Međunarodni stručni skup pod nazivom PIN Talk u Hrvatskoj: Povećanje  sigurnosti biciklista i mladih sudionika u prometu održava se sutra 1.12.2017. godine amfiteatru Ravnateljstva policije.

Skup organizira Europsko vijeće za sigurnost prometa u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Tijekom skupa biti će održana dva Okrugla stola. Prvi pod nazivom „Kako povećati sigurnost mladih sudionika u Hrvatskoj? Što se može naučiti iz austrijskog primjera“ i drugi pod nazivom „Kako povećati sigurnost biciklista u Hrvatskoj? Što se može naučiti iz nizozemskog iskustva?“ Stručnjaci iz drugih država EU prenijet će svoja iskustva o različitim mjerama koje su usvojili, a  kojima je cilj smanjiti broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi i biciklisti. Tijekom PIN Talk rasprave govorit će se o mogućnostima primjene tih mjera u Republici Hrvatskoj.

Pored austrijskih i nizozemskih, na Okruglim stolovima sudjelovat će brojni domaći stručnjaci iz područja sigurnosti u cestovnom prometu, a na kraju okruglih stolova biti će otvorena diskusija za sve sudionike skupa. 



Pisane vijesti