Požari na građevinskim objektima

Jučer, 04. prosinca, u Gudovcu, na obiteljskoj kući 82-godišnjaka došlo je do zapaljenja roga na krovištu kuće koji je uslijed temperature počeo tinjati, te je došlo do nagorijevanja roga i jednog dijela grede bez otvorenog plamena.

Foto: ilustracija

          U ponedjeljak, 04. prosinca, u Gudovcu, na obiteljskoj kući 82-godišnjaka došlo je do zapaljenja roga na krovištu kuće koji je uslijedi temperature počeo tinjati, te je došlo do nagorijevanja roga i jednog dijela grede bez otvorenog plamena. Na mjesto događaja izašli su pripadnici JVP Bjelovar koji su vodom zalili rog i krovište. Na mjesto događaja izašao je i dimnjačar koji je utvrdio da je do zapaljenja došlo uslijed nepravilno izvedenog i neočišćenog dimnjaka. Po izjavi vlasnika nije nastupila šteta.

          Istog dana oko 08.00 sati, u Končanici, 69-godišnjakinji je iz peći na kruta goriva-drva isipala pepeo u metalnu-limenu kantu koja se je nalazila ispred natkrivenog ulaza obiteljske kuće. Oko 13.50 sati ona je zamijetila da se požar iz kante proširio na ostatke orunjenog kukuruza, triješća i papira koje se nalazilo u blizini kante. Na mjesto događaja izišla su tri djelatnika JVP grada Daruvara sa jednim navalnim vozilom koji su požar ugasili. Oštećena se izjasnila da prilikom požara nije nastala nikakva šteta na imovini.

          Također, 04. prosinca oko 20.00 sati, u Daruvaru, u Frankopanskoj ulici, na obiteljskoj kući vlasništvo 60-godišnjakinje došlo je do samozapaljenja dimovodnog kanala peći na kruta goriva. Na mjesto događaja izišla su pripadnici JVP grada Daruvara, koji su požar i ugasili. Po izjavi vlasnice, nije nastala šteta.



Pisane vijesti