Nabava stacionarnih dnevno/noćnih termovizijskih kamera

Svrha projekta je nadzor državne granice na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a radi sprečavanje nezakonitih migracija i krijumčarenja. Implementacijom navedenog projekta, koji je dovršen u studenom 2017. godine, proširen je postojeći sustav nadzora državne granice na kopnu i na rijeci Dunav. Kamerama se upravlja iz lokalnih koordinacijskih centara, a nadzor se obavlja 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Foto: MUP

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i projekte Europske unije u ožujku 2017. godine donio je Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta " Nabava stacionarnih dnevno/noćnih termovizijskih kamera velikog dometa za lokacije u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj".

Svrha projekta je nadzor državne granice na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a radi sprečavanja nezakonitih migracija i krijumčarenja. Implementacijom navedenog projekta, koji je dovršen u studenom 2017. godine, proširen je postojeći sustav nadzora državne granice na kopnu i na rijeci Dunav. Kamerama se upravlja iz lokalnih koordinacijskih centara, a nadzor se obavlja 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.000.000,00 eura, od čega će se 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirati sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova projekta sufinancirati će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.



Pisane vijesti