Kutina: Kontakt policajci organizirali posjet Svetog Nikole

Foto:  Policijska postaja Kutina 

Kontakt policajci Policijske postaje Kutina su u dogovoru s kutinskim Centrom za socijalnu skrb, povodom blagdana Svetog Nikole organizirali prikupljanje igračaka i slatkiša te namirnica za četiri obitelji s područja grada Kutine, koje su lošijeg imovinskog stanja, a ukupno imaju 16-ero djece.

U ovu akciju su se uz djelatnike kutinske temeljne i prometne policije uključili i djelatnici Centra za socijalnu skrb Kutina, gradonačelnik grada Kutina Zlatko Babić i Vijeće za komunalnu prevenciju kriminaliteta grada Kutina te Udruga branitelji Hrvatske Sisačko-moslavačke županije.

Prikupljeni slatkiši, igračke i namirnice su 6. prosinca, na sam blagdan Svetog Nikole, stavljeni u policijski kombi te se zajedno s predstavnicima Fašničke udruge „Kobre“ iz Kutine, čiji se jedan član spremno odazvao biti Sveti Nikola, krenulo na put prema obiteljima. Dolaskom do njihovih kuća Sveti Nikola je najavljen sa zvučnim i svjetlosnim signalima policijskih vozila, a djeca i njihovi roditelji dočekali su ga sa smiješkom i oduševljenjem.

Djeca su puna radosti i sreće otvarala poklone, a roditelji nisu mogli naći riječi kojima bi izrazili sreću i zahvalnost za namirnice, kojima će si ove godine moći priuštiti bolje i sretnije blagdane.

Na svom putu Sveti Nikola se zaustavio na kutinskoj gradskoj tržnici i benzinskoj postaji, gdje je građanima i djeci, na sveopće iznenađenje i oduševljenje, dijelio bombone. Gdje god je ova neobična družina prolazila, mještani su bili iznenađeni vidjevši kako se Sveti Nikola pod policijskom pratnjom vozi u službenom policijskom vozilu i cijelim putem prolaznicima dijeli bombone.       

Darovi su podijeljeni, a srca svih puna su radosti, jer svjesni situacije i saznanja kako oko nas ima mnogo obitelji kojima je pomoć potrebna, radosni smo što će ipak neki od njih ove blagdane dočekati malo mirnije i veselije.

Kontakt policajci Policijske postaje Kutina zahvaljuju svima koji su sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji za našu djecu i obitelji koji su u potrebi i žive u teškim uvjetima. Iskren osmijeh i sreća koju su toga dana vidjeli na mnogim licima, policajcima je najljepši poklon za njihov predan rad i potvrda da je upravo ono što su toga dana napravili prava bit policijskoj posla – naše građane učiniti sretnijima, sigurnijima i svjesnima da policija misli na njih i da je s njima u svim teškoćama i potrebama.