U Srednjim školama u Slatini i Virovitici održano predavanje na temu Zlostavljanje putem interneta - cyberbulling

U petak 19. siječnja u 8.30 sati, sukladno Programu preventivnih i proaktivnih aktivnosti Ravnateljstva policije, usmjerenih na poboljšanje stanja sigurnosti na području Virovitičko podravske županije u Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini, policijski službenik za prevenciju PU osječko-baranjske Ćorković Darko u suradnji s policijskim službenicima PU virovitičko-podravske Draženom Huzjak i Anom Kratohvil Katić, održao je preventivno predavanje pod nazivom zlostavljanje putem interneta i mobitela-cyberbullying.

Također, istoga dana u 11 sati, predavanje je provedeno i u Srednjoj Strukovnoj školi u Virovitici učenicima 1. i 2. razreda.   

Tijekom predavanja učenici su upoznati sa opasnostima nasilja koje prijeti djeci putem modernih oblika komunikacije, kao što su internet i mobilni telefon, što sve obuhvaća elektronsko nasilje , te kako zaštititi djecu od elektroničkog nasilja i kako prepoznati ako učenik uđe u krug takvih oblika nasilja, kao i moguću pomoć policije u pronalaženju zlostavljača.

Na predavanju koje je održano u Slatini, bilo je nazočno ukupno 215 učenika 1., 2. i 3.  razreda, koji su tijekom 45 - minutnog predavanja pozorno slušali iznošenje predavača, dok je u Virovitici bilo nazočno ukupno 76 učenika 1. i 2. razreda. 

Cilj ovog predavanja bio je upoznati učenike sa prednostima i opasnostima koje nosi Internet, što je elektronično nasilje i njegove specifičnosti, kako se zaštiti od neprimjerene elektroničke komunikacije.