Posjet šefa Ureda UNHCR–a Di Cara Prihvatilištu za tražitelje azila

Šef Ureda UNHCR–a Di Caro je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, posebno s Prihvatilištem za tražitelje azila

Foto: MUP RH

Šef ureda Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice u Republici Hrvatskoj, UNHCR-a, Giuseppe Di Caro u pratnji svojih suradnika Mirjane Vergaš i Mladena Ljubeja, posjetio je danas, 9. veljače 2018., Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.

Goste je dočekao voditelj Prihvatilišta za tražitelje azila Filip Stipić koji ih je proveo kroz smještajni dio Prihvatilišta. Tom je prilikom Di Caro pregledao izvršene radove na zgradi Prihvatilišta. Naime, Ured UNHCR-a financijski je omogućio zamjenu dotrajale drvene stolarije i postavljanje nove PVC stolarije na zgradi Prihvatilišta u Zagrebu i time znatno unaprijedio kvalitetu života tražitelja međunarodne zaštite u Prihvatilištu.

U razgovoru šef Ureda UNHCR–a Di Caro je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, posebno s Prihvatilištem za tražitelje azila te iznio velika očekivanja i otvorenost u budućoj suradnji. Izrazio je i potrebu neprestanog dijaloga i unapređivanja suradnje na području zaštite najranjivijih skupina i izbjeglica općenito, kao skupini ljudi kojima je potrebno pomoći.

Susret je završen u srdačnom tonu uz razgovor o dnevnim događanjima u Prihvatilištu i svakodnevnim problemima vezanim uz život izbjeglica.



Pisane vijesti