Sedamdesetak trkača sudjelovalo na Memorijalnoj utrci Željko Murk

Foto: PU međimurska

Protekle subote, 10. siječnja u jutarnjim satima u organizaciji Policijske uprave međimurske, IPA-e Međimurje, UHVIDR-e Čakovec i Atletskog kluba Međimurje, održana je atletska utrka - „Memorijalna utrka Željko Murk“, kojom će je obilježena 15. godišnjica tragične pogibije policijskog službenika Policijske uprave međimurske, Željka Murka.

 

 

Sedamdesetak zaljubljenika u trčanje, od čega polovica pripadnika policije, branitelja i vatrogasaca, sudjelovalo je na prvoj memorijalnoj utrci u spomen na Željka Murka.

Start utrke bio je kod objekta UHVIDR-e na obali jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu, odakle su sudionici krenuli prema IPA Centru međimurske policije i vratili se natrag do objekta UHVIDR-e. Staza je bila iznimno teška jer je većim dijelom bila prekrivena snijegom ali unatoč tomu svi natjecatelji završili su utrku.

 

„I na ovaj  način željeli smo odati počast i zahvalu tragično poginulom djelatniku Policijske uprave međimurske koji je izgubio život obavljajući častan policijski posao. Također, ovom utrkom želi se promovirati zdrav način života i poticati na sportsko-rekreativne aktivnosti.“ – istaknuo je predsjednik IPA- e Međimurje, Darko Dragičević.