Natjecanje u noćnoj orijentaciji

Članovi orijentacijske sekcije policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali su jučer, 11. veljače, na orijentacijskom natjecanju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Foto: MUP

Članovi orijentacijske sekcije policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali su jučer, 11. veljače, na orijentacijskom natjecanju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu  u Zagrebu.

Na natjecanju u noćnoj orijentaciji unutar zgrade fakulteta ukupno je sudjelovalo više od 100 natjecatelja, od toga pet polaznika Policijske škole „Josip Jović“. Sudjelovali su u utrci po hodnicima i učionicama zgrade fakulteta nastojeći u što kraćem vremenu pronaći  30 zadanih točaka. Svaki je natjecatelj imao svoje startno vrijeme i kategoriju, a u orijentaciji mračnim hodnicima pomogla im je karta i baterijska svjetiljka. Svi polaznici policijske škole uspješno su završili utrku koja im je donijela značajno iskustvo u ovoj disciplini.

Sportsko-rekreativne aktivnosti u prirodi s vremenom su postale sve popularnije, a kod ovakvih aktivnosti orijentacija u prostoru je vrlo bitna. Orijentacija je neophodna da bi se čovjek osjećao sigurno u kretanju određenim prostorom, a posebno prirodom. Vještina čitanja karte i korištenja kompasa značajna je i u mnogim zanimanjima i svakodnevnim aktivnostima, a njenu vrijednost prepoznalo je i 35 polaznika Policijske škole „Josip Jović“ uključenih u orijentacijsku sekciju koja je sa radom počela u listopadu prošle godine. Polaznici su pokazali veliko zanimanje i entuzijazam za ovu vrstu aktivnosti koja bi im svakako mogla biti korisna u budućem zanimanju. 



Pisane vijesti