Održana 6. međunarodna skijaška utrka MUP-a na Sljemenu

U utorak, 20. veljače, na zagrebačkom se Sljemenu održala šesta po redu međunarodna skijaška utrka Ministarstva unutarnjih poslova, na kojoj su sudjelovali predstavnici policija deset zemalja i Agencije Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva (CEPOL). 

 Foto: MUP 

U utorak, 20. veljače, s početkom u 9 sati, na zagrebačkom se Sljemenu održala šesta po redu međunarodna skijaška utrka Ministarstva unutarnjih poslova, na kojoj su sudjelovali predstavnici policija deset zemalja i Agencije Europske unije za osposobljavanje u području izvršavanja zakonodavstva (CEPOL).

Ovogodišnju su utrku, koju već tradicionalno, uz suorganizaciju Skijaškog saveza Grada Zagreba, organizira Policijska akademije Ravnateljstva policije, vozila 42 sudionika - 28 policijskih službenika i 14 policijskih službenica iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Kosova, Srbije, Poljske, Mađarske, Makedonije, Hrvatske i CEPOL-a. Hrvatsku su policiju predstavljala dva policijska službenika j jedna policijska službenica.

Natjecatelji i natjecateljice odvozili su po dvije vožnje veleslaloma, nakon čega su najboljima među njima medalje i priznanja uručili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Ekipnim predstavnicima Austrije, Slovenije te Bosne i Hercegovine pehare je uručio izaslanik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec.

Sljemenskim Crvenim spustom još su jednom dominirali austrijski policijski skijaši i skijašice, osvojivši prva i druga mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvi su bili Franz Warner i Lisa-Maria Reiss, a druga mjesta pripala su njihovim sunarodnjacima Rudolfu Janku i Juliji Agerer. Treći su bili Slovenac Robert Kralj i Slovenka Janja Zapušek. Hrvatska skijašica Irena Barić osvojila je šesto mjesto, a njezini kolege, Tihomir Kuleš i Ivica Samovojska deveto i deseto u konkurenciji od 26 natjecatelja, s obzirom da dvojica nisu završila utrku.

Ministar Božinović čestitao je pobjednicima te izrazio veliko zadovoljstvo na organizaciji skijaške utrke, koja je idealna prilika za jačanje međunarodne policijske suradnje u jednom ležernijem, sportskom okruženju.

-  Ovo je prva godina da su se na utrku, na inicijativu Policijske akademije, pozvale i zemlje koje od samog početka sudjeluju u našem originalnom projektu Sigurna turistička sezona, gdje strani i domaći policajci osiguravaju red i mir tijekom ljetnih mjeseci. Postoji i zimska inačica, kada hrvatski policajci odlaze u inozemna skijaška središta. Pozivom zemalja uključenih u projekt i na ovu skijašku utrku, željeli smo na još jedan način osnažiti i proširiti, unaprijediti dugogodišnju uspješnu i kvalitetnu suradnju – istaknuo je ministar Božinović, zahvalivši Policijskoj akademiji, gradonačelniku Bandiću i Zagrebačkom skijaškom savezu, bez čije pomoći realizacija utrke ne bi bila moguća.



Pisane vijesti