Međimurska policija pomaže građanima u otežanim zimskim uvjetima

Foto: PU međimurska

 

Novonastali zimski uvjeti traže brz i učinkovit odgovor policije građanima koji su najugroženiji i kojima je pomoć najpotrebitija.

 

 

S obzirom na značajno otežane i nepovoljne zimske uvjete te najavljene niske temperature do minus 20 stupnjeva, policijski službenici Policijske uprave međimurske u sklopu redovnih aktivnosti osiguranja povoljnog stanja sigurnosti poseban naglasak daju na pomoć građanima koji su najugroženiji i kojima je pomoć najpotrebitija, posebice starijem stanovništvu u ruralnim i teže komunikacijski dostupnim dijelovima Međimurske županije. Pomoć pružaju češćim obilascima tih dijelova, dok u neposrednim kontaktima s građanima pružaju potporu u komunikaciji i dostavi određenih neophodnih stvari u slučaju potrebe ili kada ne postoje druge mogućnosti dostave. U suradnji s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Čakovec u nekoliko navrata pomogli su građanima starije životne dobi dostavom paketa s hranom u snijegom odsječenim predjelima.

Osim pružanja pomoći stanovništvu u njihovim domovima, na dionicama cesta gdje je pojačan promet pješaka, posebno u gradskim središtima, policijski službenici pomažu u prelaženju i kretanju prometnicama pješacima, a poglavito djeci, osobama starije životne dobi i osobama s invaliditetom. Također, policijski službenici pomažu vozačima i ostalim sudionicima upućivanjem na predviđena mjesta za isključivanje vozila, organizacijom izvlačenja i prijevoza vozila koja su sudjelovala u prometnim nesrećama ili su na drugi način zapela u snježnim uvjetima prometovanja.

Zbog nepovoljnih zimskih uvjeta, Policijska uprava međimurska poziva građane da u slučaju ekstremnih situacija, pozive u pomoć i za intervenciju policije mogu uputiti prema Operativnom komunikacijskom centru policije, na broj telefona 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.