Sigurnost u cestovnom prometu: edukacija učenika trogirske srednje škole

 foto: PU splitsko-dalmatinska  

U sklopu projekata „Sigurnost u cestovnom prometu“, te „Samozaštita i sigurnost biciklista“, a u suradnji s predsjednikom Udruge osoba s invaliditetom Grada Trogira „Toms“ Ivicom Bašićem i članom iste Udruge gđom Ines Žižić, 5. ožujka provedena je edukacija učenika završnih razreda Srednje strukovne škole „Blaž Juraj Trogiranin“.

Uz policijske službenike Odjela prevencije i Policijske postaje Trogir, učenicima su se obratili i članovi spomenute Udruge, s trajnim invaliditetom, kao posljedicom teških prometnih nesreća u kojima su sudjelovali, iznoseći svoja osobna iskustva.

Edukacija je obuhvatila informacije o odgovornom i samozaštitnom ponašanju u prometu, s posebnim osvrtom na najranjivije skupine sudionika u prometu (pješake, starije osobe, vozače bicikla i motocikla, te mlade vozače), kao i poželjno ponašanje u prometu, koje podrazumijeva nekonzumiranje opojnih sredstava, korištenju sigurnosnog pojasa i nošenje zaštitne kacige na glavi, nekorištenju mobitela, te vožnju propisanom brzinom, a potkrijepljena je iskustvima spomenutih osoba, koje su nakon prometnih nesreća ostali trajni invalidi. Učenici su na kraju izlaganja postavljali pitanja u odnosu na ovu problematiku, te su dobili potrebne informacije. Uručeni su im i prigodni pokloni te informativni materijali Ministarstva unutarnjih poslova „Sigurnost biciklista u prometu“ i „Čaša više – život manje“, kao i Udruge „Toms“ – „Zeleno za jednake mogućnosti“.



Pisane vijesti