Požari na građevinskim objektima

Između 10. i 12. ožujka zabilježeni su požari na građevinskim objektima u Delnicama, Loparu na otoku Rabu i mjestu Jurdani pored Matulja.  

FOTO: Ilustracija 

Između 10. i 12. ožujka zabilježeni su požari na građevinskim objektima u Delnicama, Loparu na otoku Rabu i mjestu Jurdani pored Matulja. Uzrok požara u Delnicama je tehničke prirode, odnosno prijenos topline na zapaljivi materijal, a u požaru je oštećen dio krovišta i potkrovlja. U Loparu je požar izbio u spremištu obiteljske kuće, a kao uzrok požara su isključeni tehnički uzrok i prirodna pojava. U ovom požaru izgorio je ili je oštećen razni alat te drugi predmeti u spremištu.

Noćas je požar izbio u kući u mjestu Jurdani gdje je u potpunosti izgorio krov, a oštećen je hodnik, kupaonica i drugi dijelovi stana na katu kuće. Očevidom je utvrđeno kako je uzrok ovog požara zapaljenje  čađe koja je izlazila izvan otvora za priključenje peći.

U navedenim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba. Oštećeni su vlasnici, hrvatski državljani u dobi od 82, 70 i 63 godine, a sveukupna šteta nastala ovim požarima cijeni na više od sto tisuća kuna.   



Pisane vijesti