Virovitica: Policija sudjelovala na humanitarnom turniru

Jučer, 15. ožujka u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici, održan je turnir u malom nogometu turniru i povlačenju užeta u kojem su se natjecale ekipe policije, gradske uprave i svećenici – fratri. Ovaj četvrti humanitarni turnir „Uskrs u svakom domu“, kojeg su organizirale Župa sv. Roka, PU Virovitičko-podravska i Gradska uprava, i ove je godine je privukao mnoštvo gledatelja i izvođača koji su svojim glazbenim, plesnim i navijačkim obolom, uz dobrovoljni prihod, podržali turnir i bodrili favorite u sportskim okršajima. 

Obzirom na humanitarni karakter, PU virovitičko-podravska je do održavanja turnira prikupila novčani iznos od 2950 kuna. Dio novčanih sredstava prikupljen je i  na samom turniru, odnosno ulazu u dvoranu, gdje su građani svojim dragovoljnih prilozima, koja su ubacivali u posebnu kutiju sudjelovali u sakupljanju novčanih sredstava koja su namijenjena potrebitim građanima, do kojih će pomoć za Uskrs doći putem župnog Caritasa. 

Isto tako, policija je na ulazu u dvoranu imala štand na kojem je policijska službenica za nadzor i planiranje – za prevenciju Ana Kratohvil Katić, građanima dijelila letke „Ne govoru mržnje„ i „Postani policajac“ s ciljem zajedničkog angažmana u promicanju stava o neprihvatljivosti svih oblika nasilja, huliganizma, nužnosti, promptne reakcije i javne osude svih oblika diskriminatornog ponašanja, te stvaranju pozitivne slike o policijskom pozivu. 

Prije samog početka turnira sve nazočne su pozdravili fra Rozo Brkić, načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić. 

U nogometnom nadmetanju ekipe fratara i gradske uprave, bile su uspješnije od policijskih ekipa, te su se međusobno ogledale u finalnom susretu, u kojem je bila uspješnija ekipa fratara. Isto tako policijske ekipe bile su poražene i u povlačenju užeta tako da su u međusobnom ogledu fratara i gradske uprave, ovaj puta bili uspješniji djelatnici gradske uprave, koji su osvojili prvo mjesto.

 Na kraju natjecanja svim ekipama pehare su podijelili župan Igor Andrović i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

 Kao i svake godine svoj neizostavni i veliki doprinos dao je iskusni voditelj Trpimir Markotić, te brojni izvođači, mališani iz Zbora glazbene igraonice „Jan Vlašimsky, Plesna skupina Katoličke osnovne škole, Zbor Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti, Gradska glazba Virovitica s mažoretkinjama, KUC Virovitica, te poznati Kvartet Artes.

Dobar dio gledatelja koji su napunili dvoranu do posljednjeg mjesta došao je vidjeti i našeg poznatog glazbenog izvođača i posebnog gosta večeri, Miroslava Škoru, koji je mnogobrojnoj publici izveo nekoliko svojih najpoznatijih hitova u pratnji Suhopoljskih tamburaša. Kako je Škoro poznat i kao zabavljač, atmosferu u dvorani podignuo je i sa nekoliko dobrih anegdota i viceva.

Na kraju turnira svi sudionici su bili pozvani na večeru.