Sisačko-moslavački policajci i dalje angažirani na poplavama i klizištima

Foto: Ilustracija

Uz svoje redovite zadaće policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su na većem dijelu nadležnih policijskih postaja angažirani i na svim problema nastalih u velikim poplavama i klizištima.

Prema današnjim podacima  Državne uprave za zaštitu i spašavanje, izvanredno stanje zbog poplava je na lekeničkom području u Farkašiću (Kupa), sisačko područje u Odri (Odra), jasenovačko područje - retencija Lonjsko polje (ustava Trebež) i Jasenovac (Sava). Izvanredne mjere obrane od poplava su na području retencije Lonjsko polje – šuma Brezovica te ušće Česme, zatim ustava Trebež (Sava) i Hrvatska Kostajnica (Una), dok su redovne mjere obrane od poplava na području Siska – Crnac (Sava) i Šašina Greda (Lonjsko polje) te glinskom području u Glini i Vranovini (Glina). 

Policijski službenici, sukladno mogućnostima, obilaze sva područja te su tako noćas na jasenovačkom području kod mjesta Kušutarica zamijetili propuštanje vode ispod vreća zečjeg nasipa o čemu je obaviješten Stožer u Jasenovcu te se odmah pristupilo sanaciji. Mještanin Bukovice obratio im se tražeći vreće s pijeskom zbog prodiranja vode u obiteljsku kuću, što mu je odmah i organizirano.

Klizište u Hrvatskoj Kostajnici policijski službenici i nadalje osiguravaju, dok klizište u Prnjavoru Čuntičkom na petrinjskom području obilaze budući stalni nadzor obavljaju vatrogasci.

Policija i dalje redovito prati stanje u smislu održavanja povoljne razine sigurnosti u prometu, gdje je potrebno upravljanje prometom i pruža svu potrebnu pomoć po pitanju sigurnog i nesmetanog prometovanja.

Također, apeliramo na sve vozače da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnica, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja upućuje na zabranu prometovanja pojedinim dionicama.

Sve podatke o trenutnom stanju na cestama građani mogu pronaći na stranicama HAK-a.