Ministar Božinović posjetio obnovljenu I. Policijsku postaju Zagreb

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je, u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i pomoćnika ministra Cvjetka Obradovića, obišao adaptirane prostorije I. Policijske postaje Zagreb na Trgu J.J. Strossmayera 3

S obzirom da su u petak, 23. ožujka završeni svi radovi financirani iz proračuna Ministarstva i Policijske uprave zagrebačke da bi prostorije u središtu grada bile što ugodnije za rad policijskih službenika i boravak građana, ministar je posjetio I. Policijsku postaju. Dočekali su ga načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić i načelnik I. Policijske postaje Zagreb Dražen Kralj koji je ministru dao prijavak nakon čega su svi zajedno, u pratnji predstavnika medija, obišli adaptirane prostorije. U prizemlju su to prostorije operativnog dežurstva i prijamne porte u kojima policijski službenici borave 24 sata dnevno, a ministar je obišao i salu za sastanke te sobu za ispitivanje osumnjičenika te sobu za prepoznavanje. Nakon obilaska, ministar Božinović je izrazio zadovoljstvo viđenim te naglasio kako mu je izrazito drago zbog učinjenog, s obzirom da se radi o policijskoj postaji u centru glavnog grada kroz koju godišnje prođe osam tisuća stranaka i u koju dolaze brojni građani i turisti zbog različitih potreba.

Naglasio je da je prije mjesec i pol dana bio u obilasku navedene policijske postaje i ostao neugodno iznenađen činjenicom u kakvim uvjetima su policijski službenici i službenice radili, budući da je bila u nereprezentativnom stanju, a adaptacijom su omogućeni pristojni uvjeti za rad i boravak službenika i stranaka. „Osim toga, podignuta je efikasnost u obavljanju policijskih poslova iz razloga što se dosad za ispitivanje osumnjičenika morao tražiti termin u Sektoru kriminalističke policije“, naglasio je ministar.

„Ovo nije samo ulaganje materijalnih sredstava u opremu i objekte, nego dio velikog ozbiljnog projekta s kojim smo započeli još prošle godine vezano za nabavljanje nužne opreme za policijske službenice i službenike te se ovakvim ulaganjima rade jaki iskoraci u davanju digniteta policijskoj profesiji. Projekt se nastavlja, tako da već idući tjedan otvaramo novu policijsku postaju u Đurđevcu te nam je ove godine u planu obnova i investiranje u pedesetak objekata za policiju diljem Hrvatske“.

U ime svih kolegica i kolega I. Policijske postaje Zagreb, na prepoznavanju potreba u svakodnevnom radu zahvalio se načelnik Dražen Kralj te naveo da će poboljšani uvjeti u kojima rade za posljedicu imati još bolji i kvalitetniji rad policijske postaje. „Potpuno su obnovljeni prostori dežurstva i prijema stranaka, soba za ispitivanje s opremom je potpuno nova, obrađeno je oko 250 kvadrata tlocrtno.  Također su potpuno novi i sanitarni čvorovi te je u cijeloj postaji izmijenjen kompletan namještaj neophodan u svakodnevnom radu“, rekao je Kralj.



Pisane vijesti