PU istarska: Spriječeni u nezakonitom prelasku granice

U posljednja dva dana, policijski službenici Policijske postaje Buje-Buie spriječili su u nezakonitom prelasku državne granice šest stranih državljana.

Foto: Ilustracija   

U posljednja dva dana, policijski službenici Policijske postaje Buje-Buie spriječili su u nezakonitom prelasku državne granice šest stranih državljana.

U ponedjeljak, 26. ožujka oko 23.30 sati, policijski službenici su kod mjesta Škudelin, u blizini rijeke Dragonje, zatekli muškarca i ženu bez osobnih isprava. Osobe su izjavile da su državljani Irana koji su na nezakonit način došli preko Turske kamionima u Hrvatsku. Radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, 33-godišnjak i 29-godišnjakinja prevezeni su na granični prijelaz Bajakovo radi provođenje upravnog postupka i utvrđivanja ostalih okolnosti nezakonitog boravka na području Republike Hrvatske.

Slijedećeg dana, 27. ožujka oko 7.40 sati, policijski službenici su u blizini državne granice, na cesti Zrenj-Kluni na području Oprtlja, primijetili kombi vozilo slovenskih registarskih oznaka. Nakon što je uočio policiju, vozač je krenuo vozilom unazad te je udario u prometni znak i pobjegao u šumu. U kombi vozilu policijski službenici zatekli su četiri strana državljana bez osobnih isprava, koji su izjavili da su u Hrvatsku došli nezakonito preko Turske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, 41-godišnji državljanin Pakistana, 34-godišnji državljanin Irana i dvojica državljana Iraka u dobi od 30 i 23 godine prevezeni su na granični prijelaz Cetingrad radi provođenje upravnog postupka i utvrđivanja ostalih okolnosti nezakonitog prelaska državne granice.

Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem kombi vozila, kao i poduzimati radnje na zaštiti državne granice i sprječavanju nezakonitih prelazaka granice.



Pisane vijesti