Međimurska policija preventivnim aktivnostima obilježila Međunarodni dan Roma

Foto: PU međimurska

U ponedjeljak, 9. travnja u Osnovnoj školi Domašinec i u utorak, 10. travnja u Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka u Macincu, policijski službenici Policijske postaje Prelog i Štrigova provođenjem preventivnih aktivnosti priključili su se obilježavanjuMeđunarodnog dana Roma.

Kontakt policajac Policijske postaje Prelog, za učenike petih razreda održao je predavanje o elektroničkom nasilju, kojom prilikom je učenicima skrenuo pozornost na prednosti i nedostatke korištenja interneta. S jedne strane internet omogućava pristup mnoštvu informacija, brzu i jednostavnu komunikaciju, zabavu, dok su s druge strane djeca na Internetu izložena neprimjerenim sadržajima, općem i vršnjačkom nasilju, medijskoj manipulaciji i slično.

 U Osnovnoj školi Dr. Ivana Novaka u Macincu, kontakt policajke Policijske postaje Štrigova preventivnom aktivnošću „Zajedno do veće sigurnosti“ sudjelovale su na svečanosti obilježavanja Međunarodnog dan Roma.

 Uz brošuru "Zajedno do veće sigurnosti" koja sadrži mjere samozaštitnog ponašanja, učenici su upoznati kako se zaštiti od elektroničkog nasilja, kako izbjeći ovisnost o alkoholu i drogama kao i mnoge druge preventivne savjete. Također, predstavljene su aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije, specijalizirano kombi vozilo koje je opremljeno raznom tehničkom opremom i promidžbenim materijalima, namijenjeno  prvenstveno za prezentaciju raznih preventivnih aktivnosti međimurske policije.

  

Međunarodni dan Roma obilježava se 8. travnja u čast prvog Svjetskog kongresa Roma, održanog 1971. godine u Londonu te je to dan proslave romske kulture i podizanja svijesti o problemima s kojima se Romi suočavaju.