Sastanak čelnika policija Republike Hrvatske i Republike Srbije

Obje su se strane složile o važnosti skorog početka provedbe mješovitih ophodnji koje će biti iskorak u suradnji dviju policija u postupanju protiv ilegalnih migracija sukladno Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o policijskoj suradnji

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić sa suradnicima su 13. travnja 2018. na graničnom prijelazu Bajakovo održali bilateralni sastanak s ciljem unaprjeđenja svih oblika prekogranične policijske suradnje s naglaskom na provedbu mješovitih ophodnji na zajedničkoj državnoj granici.

Obje su se strane složile o važnosti skorog početka provedbe mješovitih ophodnji koje će biti iskorak u suradnji dviju policija u postupanju protiv ilegalnih migracija sukladno Sporazumu između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Srbije o policijskoj suradnji. Na sastanku je dogovoreno kako će se na regionalnoj razini precizirati lokacije na kojima bi ophodnje vršile nadzor zajedničke državne granice, dok će točan datum početka provedbe biti određen naknadno.

Osim dogovora o ovoj temi, razgovaralo se i o jačanju bilateralne suradnje na planu suzbijanja organiziranog kriminaliteta pa je tako dogovoren skori sastanak čelnika kriminalističkih policija i daljnja suradnja s ciljem suzbijanja djelovanja organiziranih kriminalnih skupina.



Pisane vijesti