U OŠ I.B. Mažuranić u Virovitici održana predavanja "Zdrav za 5"

Dana 18. travnja, te jučer 25. travnja u Osnovnoj školi Ivana Brlić Mažuranić u Virovitici, po policijskoj službenici za prevenciju, Policijske uprave virovitičko-podravske, Ani Kratohvil Katić, održana su predavanja preventivnog projekta „Zdrav za 5“ u školskoj 2017./18. godini.

Planirani programi predavanja na temu štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola, održani su pojedinačno u trajanju od četiri školska sata za  četiri  osma razreda u spomenutoj školi, a ukupno je bilo nazočno 99 učenika s razrednicima.

Sudjelovanjem u predavanju, učenici su dobili spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.

Isto tako, u svakom od razreda su provedene radionica, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša  za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, provodi se već petu školsku godinu.