Humanitarni moto susret - The Honest Truth

Foto: PU međimurska

I ove godine Policijska uprava međimurska nastavlja s provođenjem preventivnih aktivnosti započetih u 2017. godini pod nazivom „The Honest Truth“, koje se odnose na preveniranje glavnih uzročnika nastanka prometnih nesreća - alkohol, drogu, nepropisnu brzinu, sigurnosni pojas, telefoniranje prilikom vožnje, distrakciju, umor i odvlačenje pažnje.

 

Na današnjoj konferenciji za medije (ponedjeljak, 30. travnja), policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, Irena Branović predstavila je predstojeće aktivnosti preventivne akcije "Humanitarni moto susret  - The Honest Truth.            

U subotu, 12. svibnja održat će se humanitarni moto susret, u sklopu kojeg će se u vremenu od 9 do 12 sati u prostorijama restorana Policijske uprave međimurske dobrovoljno darivati krv.

 U vremenu od 11 do 14 sati kod Sportsko rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu, policijski službenici i članovi moto udruga vozit će poligon sigurne vožnje, dok bi na završetku susreta svi motociklisti vozili panoramsku humanitarnu vožnju prometnicama diljem Međimurske županije. Tijekom vožnje, a povodom Dana grada Mursko Središće, između 16 i 16.30 sati, povorka će se zaustaviti na šetnici u Murskom Središću gdje će gradonačelnik grada Mursko Središće, Dražen Srpak pozdraviti sudionike.

 U 11 sati članovi Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec izvesti će pokaznu vježbu skidanja kacige kod unesrećenog vozača motocikla.

Povodom Dan sestrinstva - 12. svibnja, u ovu humanitarnu akciju, promo-edukativnim štandom i svojim radovima uključiti će se i Hrvatska komora medicinskih sestara Međimurske županije.

Sva prikupljena sredstva darovat će se Odjelu intenzivne njege Županijske bolnice u  Čakovcu.

Ovim humanitarnim moto-susretom obilježit će se i službeno siguran početak motociklističke sezone.        

Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje krvi, da daju svoj doprinos humanitarnoj akciji, kao i sve bajkere i bajkerice i one koji se tako osjećaju te žele dati svoj doprinos uspjehu akcije da nas posjete na poligonu kod Sportsko rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu gdje mogu s policijskim službenicima voziti poligon sigurne vožnje i isprobati svoje vještine upravljanja motociklom.

U provođenje ove aktivnosti uključiti će se i policijski službenici motociklisti sa službenim motociklima iz susjednih policijskih uprava te iz Republike Slovenije i Mađarske, Mobilne jedinice prometne policije te policijski instruktori policijskih službenika – motociklista iz Policijske akademije u Zagrebu.

Cilj ove akcije je smanjiti broj prometnih nesreća kao i posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikla, te povećati prometnu kulturu i poštivanje prometnih propisa od strane vozača mopeda i motocikla, kao i drugih sudionika u prometu.