Veleposlanik Hašemitske Kraljevine Jordan u posjetu MUP-u

Državni tajnik Žarko Katić primio je danas, 10. svibnja, u nastupni posjet novoizabranog veleposlanika Hašemitske Kraljevine Jordan u Rimu, NJ. E. Fayiz Frahran Saleh Khourija, nerezidentno zaduženog za Republiku Hrvatsku, kojemu je poželio dobrodošlicu i čestitao na imenovanju 

Državni tajnik Žarko Katić primio je danas, 10. svibnja, u nastupni posjet novoizabranog veleposlanika Hašemitske Kraljevine Jordan u Rimu, NJ. E. Fayiz Frahran Saleh Khourija, nerezidentno zaduženog za Republiku Hrvatsku, kojemu je poželio dobrodošlicu i čestitao na imenovanju.

Tijekom posjeta državni tajnik je naglasio da bilaterarne odnose Republike Hrvatske i Hašemitske Kraljevine Jordan označava dobra suradnja bez otvorenih pitanja te izrazio uvjerenje da će odnosi dviju zemalja i dalje jačati na obostranu korist i zadovoljstvo. Republika Hrvatska, kao članica Europske unije od 2013. godine, pozdravlja dobru suradnju Hašemitske Kraljevine Jordan sa Europskom Unijom, dodao je državni tajnik i izrazio nadu da će Republika Hrvatska u skorije vrijeme imati svog veleposlanika u Ammanu.   

NJ. E. Fayiz Frahran Saleh Khouri se zahvalio na dobrodošlici u prvom posjetu Republici Hrvatskoj sa kojom Hašemitska Kraljevina Jordan dijeli dugu povijest bilaterarnih odnosa. Izrazio je da se raduje razvoju daljnje suradnje podsjećajući na situaciju na Srednjem Istoku koja nije samo problem te regije nego i Europe i cijelog svijeta iznoseći podatke o velikom broju sirijskih izbjeglica te je sa državnim tajnikom usporedio procese koje te dvije države provode u cilju integracije sirijskih izbjeglica kroz učenje, školovanje i zapošljavanje.

Državnik tajnik je pozvao na zaključivanje Sporazuma o policijskoj suradnji ministarstava unutarnjih poslova dvije države u pogledu razvoja sigurnosti te pozdravio potencijale dobre suradnje i u pogledu gospodarstva, kulture i obrazovanja.  U cilju olakšanja i poticanja dolaska stranih državljana u svrhu školovanja i znanstvenih istraživanja na našim visokim učilištima i institutima, donijete su izmjene Zakona o strancima jer je duga povijest razmjene studenata dviju država a također je velik interes za turističke posjete Hrvatskoj, rekao je državni tajnik. 

Na kraju posjete državni tajnik zahvalio se veleposlaniku na dolasku i izrazio nadu u nastavak uspješne suradnje nakon čega se NJ. E. Fayiz Frahran Saleh Khouri zahvalio na primitku i istakao uvjerenost u ostvarenje dogovorenih ciljeva kao i da je njegova dužnost kao veleposlanika da objedini sve vidove suradnje.



Pisane vijesti