„Zajedno više možemo - u akciji s policijom“

Foto: PU međimurska

U petak, 11. svibnja od 14.30 do 18.30 sati, u Prelogu u Sportskom parku „Mladost“, policijski službenici Policijske uprave međimurske, sudjelovali su u realizaciji aktivnosti u sklopu Turneje radosti Sportske igre mladih 2018., pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo - u akciji s policijom“.

 

 

Preventivne aktivnosti i animacijski događaji u sklopu Sportskih igara mladih prvenstveno su ciljano usmjereni na promicanje zdravog stila života u duhu sporta kao i promicanja pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Policijski službenici su na informativnom punktu mlade sudionike upoznali s   različitim preventivnim aktivnostima policije i odgovorili na mnoga pitanja. Razgledali su izložbeni prostor na kojem su bili Mobilni preventivni centar policije, specijalno vozilo za prijevoz i dovođenje osoba, tzv. „Marica“, policijski motocikli i bicikli kao i oprema koju policija koristi u svakodnevnom radu.

Najmlađima je svakako jedan od najinteresantnijih dijelova izložbene postave bila radionica „Čarobnjaci u akciji - mali forenzičari“gdje je kriminalistički tehničar Policijske uprave međimurske, između ostalog otkrio tajnu vjeveričine dlake i nojevog pera. Najbolje i najfinije četkice koje se koriste u forenzici izrađuju se od njihove dlake i perja. U praktičnom dijelu spoznali su koliko smo "slični, a različiti“. Naoružani kistovima i „čarobnom prašinom“ otkrivali su svoje nevidljive otiske prstiju.  

U aktivnosti bili su uključeni učenici nižih razreda osnovnih škola iz Preloga, Draškovca, Donjeg Kraljevca, Hodošana, Podturna te I. osnovne škole Čakovec ukupno njih 637.

Osim najmlađih informativne punktove su posjetili i građani kojima su dijeljeni  preventivni materijali (letci i brošure) dok su djeci od preventivnih materijala dijeljene brošure sukladno njihovom uzrastu te krijesnice, prsluci i drugi promidžbeni preventivni materijali namijenjeni djeci.