Prevencija huliganizma u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu, u City Colosseumu, danas je održan preventivni program „Prevencija huliganizma“ u sklopu preventivnog programa „Zajedno protiv govora mržnje 

U Slavonskom Brodu, u City Colosseumu, danas je održan preventivni program „Prevencija huliganizma“ u sklopu preventivnog programa „Zajedno protiv govora mržnje“.

Uz učenike svih srednjih škola sa područja Slavonskog Broda, na ovom preventivnom programu sudjelovali su, dajući svoj doprinos predstavnici odgojno obrazovnih ustanova, državnih tijela i institucija, lokalne zajednice, medija, raznih sportskih organizacija i saveza, Policijske uprave brodsko-posavske, te Ministarstva unutarnjih poslova.

Kako odgojno obrazovne ustanove doprinose kvalitetnim odgojem i obrazovanjem u školama, tako umjetnici, glazbenici i sportaši potiču i usmjeravaju mlade kroz vlastite uzore i životne uspjehe, te promoviraju rješavanja sukoba bez nasilja, razgovorom, dijalogom, uvažavanjem drugoga, iskrenošću i otvorenošću.

Policija inače u kontinuitetu provodi slične preventivne programe, kojima utječe na smanjenje ili sprječavanje društveno neprihvatljivog ponašanja na javnim događanjima, s ciljem daljnjeg jačanja aktivnosti protiv huliganizma.

Cilj programa je educiranje mladih i promicanje kulture tolerancije, dijaloga, nenasilja i nediskriminacije te prevencija svih oblika govora mržnje, kao društveno neprihvatljivog oblika ponašanja.

Važno je da mladi stvore vlastite pozitivne stavove o tome što je dobro, kako bi kao članovi društvene zajednice pridonijeli miru, toleranciji i svemu onome što treba krasiti društvo u cjelini. Bitno je prevenirati govor mržnje, te usmjeriti mlade da sve članove društvene zajednice smatraju jednakima bez obzira na njihova određenja ili opredjeljenja.

Danas je učenicima u dvorani CineStar prikazan preventivno-edukativni film "Na domaćem terenu - Heimspiel", usmjeren na sprječavanje huliganizma i govora mržnje. Prikazan je i prilog „Što je sreća, a što je tuga“ iz filma „Živim život bez nasilja“, te spot „Svi mi za Hrvatsku bez mržnje“. U glazbenom dijelu protiv nasilja nastupio je glazbeni sastav „Opća opasnost“.



Pisane vijesti