Održan sastanak s konzularnim predstavnicima

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić održao je sastanak s doajenom Konzularnog zbora Slobodanom Aničićem i članovima konzularnog zbora u Splitu.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić održao je sastanak s doajenom Konzularnog zbora Slobodanom Aničićem i članovima konzularnog zbora u Splitu.

Uz načelnika, na sastanku je sudjelovala načelnica Sektora upravnih i inspekcijskih poslova Diana Jakšić, voditelj Službe za državnu granicu Mladen Bužančić i voditelj Odjela prevencije Paško Ugrina. Teme radnog sastanka bila su projekt „Sigurna turistička sezona 2018“ uz poseban osvrt na javno okupljanje koje slijedi Ultra Europe 2018,  potom odredbe, odnosno izmjene Zakona o strancima, posebno u dijelu radnih dozvola, te  dosadašnja suradnja, kao i prijedlozi vezano uz nastavak i unaprjeđenje suradnje. 

Uz doajena Konzularnog zbora u Splitu Slobodana Aničića (Kraljevina Švedska), sastanku su prisustvovali Sanja Širić (Austrija), Maja Medić ( Italija), Elisabeth Tomić (Švicarska), Antonija Glasnović (Irska), Juroslav Buljubašić (Čile), Denis Nenadić (Brazil), Ivo Staničić (Mađarska), Hrvoje Šimac ( Nizozemska) i Goran Morović ( Slovačka).

Načelnik Marendić je kazao kako je primarni cilj policije sigurnost svih gostiju te je istaknuo i prisustvo stranih policijskih službenika koji su važan komunikacijski most za državljane Francuske, Italije, Češke, Njemačke koji su već godinama u sezoni prisutni uz hrvatske policajce na terenu i direktno dostupni gostima. Naglasio je preventivne akcije usmjerene na zaštitu, a posebno u vidu savjeta, te ostale policijske zadaće koje su dovele do kvalitetnih rezultata. Načelnik Slobodan Marendić i doajen Konzularnog zbora Slobodan Aničić, suglasno su konstatirali kako je dosadašnja suradnja policije i konzularnih predstavnika izvrsna, i ujedno je temelj za daljnji razvoj aktivnosti  posebno tijekom turističke sezone kada na području Splitsko–dalmatinske županije boravi veliki broj građana iz stranih država.  Zadovoljstvo suradnjom s policijom posebno u segmentu upravnih poslova, poslova granice, ali i preventivnih aktivnosti u cilju zaštite turista istaknuli su mahom svi  konzularni predstavnici. Naglasili su kako je puno učinjeno na dostupnosti policije turistima i da je takova pomoć prepoznata. U odnosu na stalni rast broja stranih turista suradnja se intenzivira, a što je ujedno izazov za kontinuirano unaprjeđenje i razvijanje rada usmjerenog sigurnosti stranih turista koji gostuju u ovoj policijskoj upravi.



Pisane vijesti