Najava: Sastanak ministara unutarnjih poslova u Parizu

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sutra se službeno sastaje s francuskim ministrom unutarnjih poslova Gerardom Collombom u Parizu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sutra se službeno sastaje  s francuskim ministrom unutarnjih poslova Gerardom Collombom  u Parizu. 

Razgovarat će o pitanju migracija, trenutno dominantnoj temi u Europskoj uniji. S obzirom da Hrvatska bilježi porast broja nezakonitih migracijskih kretanja iz pravca BiH tema sastanka bit će i priprema provedbe zaključaka sa sastanka Europskog vijeća koji se održao prošlog tjedna u Bruxellesu, a kojim se ponovno potvrđuje važnost učinkovite kontrole vanjskih granica EU-a za dobro funkcioniranje i sveobuhvatan pristup migracijama. Hrvatska zastupa stav kako pažnju treba usmjeriti na provedbu Izjave EU-Turska i pomoć Grčkoj.

Jedna od tema sastanka je i članstvo Hrvatske u Schengenskom prostoru što je jedan od prioriteta Vlade, a tehničke preduvjete trebali bismo ispuniti do kraja 2018. godine.

Između ostalog, razgovarat će se i o proširenju EU i Strategiji za zapadni Balkan, Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje od 2021. do 2027. te suradnji u okviru projekta Ravnateljstva policije „Sigurna turistička sezona“.



Pisane vijesti