U krovnom prostoru vozila pronađeno 38 kg marihuane

Na MCGP Bajakovozajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine, u "pick-up" vozilu „Nissan Navara“, njemačkih registarskih oznaka, pronađeno je oko 38 kg opojne droge tipa marihuana.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Na MCGP Bajakovozajedničkim postupanjem policijskih službenika i djelatnika carine, u "pick-up" vozilu „Nissan Navara“, njemačkih registarskih oznaka, pronađeno je oko 38 kg opojne droge tipa marihuana.

Na konferenciji za medije, održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj, o pronalasku opojne droge u prepravljenom dijelu terenskog vozila, govorili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimir Hunjet, zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Anto Antunović i predstojnik Graničnog carinskog ureda Bajakovo Anđelko Bare.

Terensko vozilo „Nissan Navara“, njemačkih registarskih oznaka, 2. srpnja, oko 18 sati, pristupio je graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku. Carinski djelatnici posumnjali su u moguće preinake krovne konstrukcijevozila te uporabom rentgena uočili pakete nalik na one u kojima je obično upakirana droga. Daljnji rad preuzeli su policijski službenici koji su, nakon ishodovanja naloga za pretragu od Županijskog suda u Vukovaru, pristupili pretrazi vozila te iz prepravljenog krovnog prostora izvadili35 pvc paketau kojima se nalazilo oko 38 kg opojne droge tipa marihuana.

Vozač osobnog vozila,74-godišnji njemački državljanin, uhićenje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“te predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

Zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrićistaknuo je kako je ovaj pronalazak droge samo potvrda kako je tzv. balkanska ruta i dalje jedan od najznačajnijih kanala kojim se krijumčari droga koriste kako bi drogu transportirali do zapadne Europe.

Zamjenik pročelnika Područnog carinskog ureda Osijek Anto Antunovićsložio se kako je ovo najveća zaplijena droge u ovoj godini te pohvalio visoku profesionalnost djelatnika carine, koji su, vođeni inuicijom i dobrim dosadašnjim rezultatima rada, posumnjali u krovište, na prvi pogled, uobičajenog vozila.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga Krešimir Hunjetnaglasio je kako se radi o drogi visoke kvalitete koja je bila namijenjena tržištu Zapadne Europe, kojom bi, da je uspio izvršiti svoj naum, 74-godišnjak ostvario znatnu imovinsku korist.

Zaplijenjena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske nastavljaju kriminalističko istraživanje ovog događaja.



Pisane vijesti