Glavni ravnatelj policije uručio uvjerenja polaznicima seminar stručnog usavršavanja policijskih rukovoditelja

Foto: PU osječko-baranjska 

U PU osječko-baranjskoj danas je završio petodnevni seminar stručnog usavršavanja rukovoditelja srednje razine rukovođenja. Seminar je namijenjen načelnicima policijskih postaja, a sudjeluju svi načelnici policijskih postaja iz PU vukovarsko – srijemske, PU brodsko – posavske, PU požeško – slavonske, PU virovitičko – podravske te PU osječko – baranjske. Program je izrađen temeljem zahtjeva Ravnateljstva policije u suradnji s Policijskom akademijom, a seminar su održali profesori Visoke policijske škole i policijski službenici Ravnateljstva policije.

Nastava na seminaru, po utvrđenom planu i programu, izvedena je kroz tri modula: Modul 1: Operativni menadžment u policiji, Modul 2: Psihološki aspekti rukovođenja i upravljanja ljudskim potencijalima te Modul 3: Normativno uređenje rada policije, EU pravo, temeljna ljudska prava, standardne operativne procedure/postupci.

Seminar je, nakon pozdravnog obraćanja načelnika PU osječko – baranjske Ladislava Becea, otvorio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, koji je pozdravio prisutne i predstavio cilj koji se želi postići održavanjem seminara a to su stjecanje kompetencija policijskih rukovoditelja za kvalitetno upravljanje policijskom organizacijom korištenjem moderne metode, stilova i tehnike upravljanja i vođenja.

Zadnji dan seminaru je prisustvovao glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, koji je istaknuo važnost usavršavanja svih policijskih službenika, posebice rukovoditelja s ciljem kvalitetnog upravljanja policijskom organizacijom. Na kraju je čestitao je svim polaznicima seminara i polaznicima uručio uvjerenje o pohađanju seminara.



Pisane vijesti