Ministar Božinović na završnoj svečanosti Plazma sportskih igara mladih u Splitu

Foto: Pu splitsko dalmatinska

Splitska  Riva danas, 24. kolovoza, postala je pozornica završne svečanosti 22. Plazma sportskih igara mladih.

Plazma Sportske igre mladih najmasovnija je amaterska sportska manifestacija u Europi u kojoj se promovira  sport i sportski način života među djecom i mladima. Ove godine je manifestacija obilježila 22. godišnjicu postojanja i djelovanja, te je u  tom razdoblju okupila više od 1,2 milijuna sudionika, a započela je  1996. godine u Splitu.

Svečanosti su uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića kao izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednika Plazma Sportskih igara mladih Zdravka Marića, prisustvovali načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić, izaslanici  Sabora RH, Grada Splita, te mnogi drugi uvaženi uzvanici.

Na  Rivi,  u sklopu projekta „Zajedno više možemo - u akciji s policijom“, policija je    postavila  interaktivne i informativne punktove na kojima su se djeca ali i svi prisutni u druženju s policajcima educirali i senzibilizirali na teme prevencije govora mržnje, huliganizma, nasilja te opasnosti  zlouporabe droga, alkohola i  važnosti promicanja pozitivnih životnih stilova. Prikazana su  policijska vozila i plovilo, te policijska  oprema i  tehnika. Ministar Božinović je obišao info punktove i iznio svoje zadovoljstvo što je omogućeno  djeci i mladima da putem ovakve manifestacije stječu nova znanja i iskustva.

U programu svečanosti nastupile su  mažoretkinje grada Splita, dječji zbor „Srdelice“, cherleadersice i drugi, a završnu svečanost obilježio je  i vatromet. Održano je natjecanje u potezanju užeta, te su proglašeni dobitnici medalja, a video pozdravom  obratili su se Mirelam Pjanić i Luka Modrić. 

Ministar  Davor Božinović obratio se svima sa pozornice i  rekao da mu je  izuzetno zadovoljstvo biti danas ovdje u Splitu nakon što je do sada obišao mnoge gradove u kojima su  se održavale sportske igre mladih i  u kojima je Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo  preko niza preventivnih aktivnosti  i ciljanih animacijskih događanja, a sve kako bi doprinijelo promicanju zdravih stilova života u sportskom duhu. Istaknuo je važnost  „fair play“ igre, tolerancije i korektnog navijanja i rekao  da su policajci prijatelji pomagači ali i zaštitnici.

U ime predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića svima je zaželio puno sportskih uspjeha!

Ministru Božinoviću na ovoj  svečanoj manifestaciji  uručena je plaketa Plazma sportskih igara mladih.



Pisane vijesti