Slavonski Brod vatreno dočekao svog zemljaka Mandžukića

Foto: MUP RH

Jučer je na gradskom Korzu u Slavonskom Brodu, povodom povijesnog uspjeha Hrvatske nogometne reprezentacije, organiziran doček nogometaša Marija Mandžukića. Prije samog odlaska na gradsko Korzo, Mario Mandžukić je unatoč gužvama i brojnim obvezama odvojio vrijeme za kratki posjet Policijskoj upravi brodsko-posavskoj. S načelnikom Valićem je razmijenio koju riječ, a nakon toga se vrlo rado fotografirao s policijskim službenicima.

Mnoštvo oduševljenih građana na Korzu „vatreno“ je pozdravilo svog zemljaka i proslavilo uspjeh hrvatske reprezentacije.

Policijski službenici su osiguravali ovaj događaj i doček našeg reprezentativca, koji je prošao u najboljem redu uz oduševljenje i euforiju prisutnih.

Svi su u tom trenutku bili ponosni što su Hrvati. Jednako tako ponosni su bili i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske na svog zemljaka Mandžukića. Bez obzira na ishod pojedinačne utakmice, djelatnici policijske uprave su od samog početka Svjetskog nogometnog prvenstva kontinuirano podupirali Vatrene.

______________________________________________________________________

18.7.2018.

Osiguranje dočeka reprezentativaca u Splitu: „A koja lipa zadaća!“

Nakon veličanstvenog dočeka u Zagrebu, hrvatski reprezentativci Ivan Perišić, Ante Rebić, Ivan Strinić, Filip Bradarić i Lovre Kalinić jučer su spektakularno dočekani i pozdravljeni na splitskoj rivi.

Putovali su zrakom, morem i kopnom do centra grada. Već u Zračnoj luci Resnik moglo se naslutiti da će doček biti poseban. Nakon čestitanja i dijeljenja autograma ušli su na brod HRM Učka koji ih je doveo do Zapadne obale praćen službenim plovilima policije.  Na putu do Splita, a posebno ulaskom u splitsku luku priključile su im se brojni brodovi, čamci i gliseri na kojima su se viorile hrvatske zastave, te su ih dopratili do obale pod budnim okom splitskih policajaca na službenim plovilima i na brodu Učka zajedno uz hrvatsku mornaricu.

Nakon što su uz pjesmu i pljesak izašli na Zapadnu obalu i ušli u posebno uređeni crveno bijelo autobus na kojem je pisalo „Srce vatreno, ponos Hrvatske“ odvezli su se na Rivu čitavo vrijeme praćeni građanima koji su ih željeli pozdraviti, s njima zapjevati i proslaviti uspjeh, a koji su se samo na znak ruke policajaca sklanjali se da mogu proći pobjednici. 

Pripadnici Interventne jedinice policije Split pratili su autobus iz kojeg se orila pjesma naših reprezentativaca.

I dok su naši sugrađani u zajedničkom slavlju s Vatrenima slavili uspjeh reperezentacije, splitski policajci su s osmjehom na licu pratili događanja na Rivi, oko Rive, na mjestu slavlja kako bi se naši sugrađani i u najmasovnijim feštama i euforijama osjećali sigurno.

I za kraj sve stane u izjavu kolege koji je jučer radeći proslavio dolazak vatrenih kazavši: „A koja lipa zadaća!“

Neopisivo!



Pisane vijesti