Večeras je naš policajac velikog srca primio nagradu „Ponos Hrvatske“

Ovo je već treća godina za redom da su policajci PU međimurske nominirani za "Ponos Hrvatske", Udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti. Ove godine je to Kristijan Srpak

Foto: MUP RH

Večeras, 1. veljače je održana svečanost dodjele nagrade „Ponos Hrvatske“, Udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti, na kojoj je Ministarstvo unutarnjih poslova predstavljao policijski službenik Policijske uprave međimurske Kristijan Srpak.

Podsjećamo, policijski službenik Srpak je naš policajac velikog srca, sudionik mnogih humanitarnih utrka i veliki zaljubljenik u sport, a posebice u nogomet i trčanje. Prošle je godine za tada 8-godišnjeg Ivana Sabola iz Palovca trčao maratone u humanitarnoj akciji „Pomozimo Ivanu“ kako bi skupio novce za bolesnog dječaka. Unatoč mnogobrojnim operacijama koljena, Kristijan nije ni pomislio odustati od utrka nakon kojih je doslovno vukao nogu za sobom. Ivana je zadnjih sedam kilometara gurao u kolicima i trčao, a trkama za Ivana prikupio oko 80.000 kuna.

Večerašnjoj dodjeli nagrade našem policajcu velikog srca prisustvovali su glavni ravnatelj policije Nikola Milina i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač. U Međimurju ima puno hrabrih i požrtvovanih policajaca, što dokazuje i činjenica da je ovo već treća godina za redom da su policajci PU međimurske nominirani za "Ponos Hrvatske", Udruge za promicanje hrabrosti, humanosti i nesebičnosti.

Više o Kristijanovom humanom činu na poveznici https://www.mup.hr/novosti/6499/ponosni-na-ponos-hrvatske

Pisane vijesti | Društvo i zajednica