Projekti u okviru Fonda za unutarnju sigurnost

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije donio je Odluke o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost

Foto: ilustracija

„Uspostava perimetarske zaštite na vanjskoj granici Europske unije“

Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije je 11. lipnja 2019. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta „Uspostava perimetarske zaštite na vanjskoj granici Europske unije“.
 
Svrha projekta „Uspostava perimetarske zaštite na vanjskoj granici Europske unije“ je opremanje granične policije dnevno/noćnim kamerama kako bi policijski službenici imali realnu sliku stanja na granici danju i noći radi učinkovitijeg i boljeg nadzora vanjske granice EU.
 
Ukupna vrijednost projekta „Uspostava perimetarske zaštite na vanjskoj granici Europske unije“, iznosi 200.000,00 € , od čega 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta se sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova projekta sufinancirati će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
„Nabava dalekozora za potrebe nadzora vanjske granice Europske unije“
 
Samostalni sektor za Schengensku koordinaciju i fondove Europske unije je 11. lipnja 2019. godine donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrumenta za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza, za provedbu projekta „ Nabava dalekozora za potrebe nadzora vanjske granice Europske unije“.
 
Svrha projekta „ Nabava dalekozora za potrebe nadzora vanjske granice Europske unije “ je opremanje granične policije dalekozorima kako bi policijski službenici prilikom provođenja poslova zaštite državne granice danju imali mogućnost boljeg i učinkovitijeg nadzora.
 
Ukupna vrijednost projekta „Uspostava perimetarske zaštite na vanjskoj granici Europske unije“, iznosi 80.000,00 € , od čega 75 posto ukupnih opravdanih troškova projekta se sufinancira sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, a 25 posto opravdanih troškova projekta sufinancirati će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.

Pisane vijesti | Nabava | Nezakoniti prelasci državne granice