Ministar Božinović o proteklim aktivnostima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske

Temeljem zaprimljenih dojava, kao i kroz redovan rad policijskih službenika, utvrđena su 82 slučaja kršenja mjera samoizolacije te su evidentirana četiri kaznena djela širenja i prenošenja zarazne bolesti

FOTO: HRT/ screenshot

Danas, 21. siječnja 2021. godine, održana je 39. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović izvijestio je o poduzetim aktivnostima Stožera civilne zaštite koji je, od zadnje sjednice Vlade, donio jednu odluku i to na razini županije.

„Na prijedlog Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije produljeno je trajanje mjera iz Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama za područje Primorsko-goranske županije do 18. veljače. Produljenje mjera odnosi se na ograničenje broja osoba na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, kino projekcijama, preporuku da osobe starije životne dobi i rizične skupine ljudi ne koriste gradski i prigradski prijevoz od 6 do 8.30 sati“, obrazložio je ministar Božinović.

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite i policija proveli su 7.913 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja, prilikom čega je utvrđeno 29 nepravilnosti te su izdana 33 usmena upozorenja. Zbog kršenja mjera propisanih odlukama Stožera utvrđeno je 10 prekršaja.

Temeljem zaprimljenih dojava, kao i kroz redovan rad policijskih službenika, utvrđena su 82 slučaja kršenja mjera samoizolacije od strane građana i za isto će biti podnijeti prekršajni nalozi. Evidentirana su četiri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti, sukladno članku 180. stavak 1., Kaznenog zakona.

„Od zadnje sjednice Vlade, iz Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite izdano je 332.900 artikala zaštitne opreme, odnosno 40 tona, a primatelji opreme su medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi. Trenutno se u Logističkom centru te regionalnim skladištima nalazi oko 11,8 milijuna različitih artikala zaštitne opreme, odnosno 650 tona“, zaključio je ministar Božinović te dodao kako je za Sisačko-moslavačku županiju, do sada, ukupno izdano oko 4 tone zaštitne opreme poput maski, rukavica, zaštitnih odijela, dezinficijensa, vizira, termometara i druge zaštitne opreme te oko 21 tisuća brzih antigenskih testova.
 

Pisane vijesti