Potpisano pet novih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Fonda solidarnosti EU za službe spašavanja

U sklopu Poziva je zaprimljeno 58 prijava ukupnog zatraženog iznosa od 69,6 milijuna kuna, a potpisano je 12 Ugovora ukupne vrijednosti 9.333.506,38 kuna

FOTO: Ilustracija
 
Državna tajnica za europske i međunarodne poslove i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova Terezija Gras, u svojstvu ovlaštene potpisnice tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa, potpisala je 30. prosinca 2021. godine Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava s Gradom Zagrebom te 4. siječnja 2022. godine Ugovore s DVD-om Trnje, DVD-om Vidovec, DVD-om Blaguša i DVD-om Jarun u ukupnom iznosu od 6.997.544,08 kuna, uz već prethodno potpisane ugovore s DVD-om Sesvetski Kraljevec, DVD-om Kučilovina, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, DVD-om Kustošija, DVD-om Granešinski Novaki i  Gradom Zagrebom.

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije Ministarstva unutarnjih poslova, u svojstvu Tijela odgovornog za provedbu financijskog doprinosa, u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga - Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije dodjeljuje bespovratna sredstva za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva do ukupno osiguranog iznosa od 60.000.000 kuna.

Sredstva se koriste za pokrivanje troškova intervencija službi spašavanja, troškova informiranja stanovništva pogođenog potresom i troškova humanitarne pomoći, što uključuje izvanrednu nabavu opreme za službe spašavanja uključujući informacijsko-komunikacijske sustave; održavanje, servisiranje i popravljanje opreme; troškove prehrane i povećane potrošnje goriva te električne energije.

Poziv koji je prethodio ovim ugovorima raspisan je 21. srpnja 2021. godine kao otvoreni trajni poziv, a zatvoren je 31. prosinca 2021. godine.

U sklopu Poziva je zaprimljeno 58 prijava ukupnog zatraženog iznosa od 69,6 milijuna kuna, a potpisano je 12 Ugovora ukupne vrijednosti 9.333.506,38 kuna.

Stranica