Fond solidarnosti Europske unije – uspješna provedba Poziva

Uspješna provedba Poziva “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.03.2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije”

Foto: MUP

Dobrovoljno vatrogasno društvo  Kučilovina sklopilo je 4. listopada 2021. godine s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ugovor (FSEU.2021.MUP.002) o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu projekta “Financiranje službi zaštite i spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22.3.2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije”.

Projekt se uspješno provodi, te je oprema u iznosu od 508.424,99 kuna financirana u 100 % iznosu putem Fonda solidarnosti Europske unije,  a sredstva su u potpunosti iskorištena za nabavu nove vatrogasne opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene oštećene, uništene ili rashodovane opreme.

U sklopu ovog poziva zaprimljeno je ukupno 57 projektnih prijava s ukupnom vrijednošću prijava, a nakon provjere prihvatljivosti troškova, od 35.311.594,93 kune.
 

Trenutno je u tijeku zaprimanje projektnih prijava po Pozivu na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije,  Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.).



Pisane vijesti | Suradnja | Nabava i investicije