Projekt „Dodatne edukacije za policijske službenike granične policije“

Dana 28. travnja 2022. godine Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove EU donijela je Odluku o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Dodatne edukacije za policijske službenike granične policije“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju

Ilustracija: EULISA

Svrha projekta je osposobiti policijske službenike granične policije za rad na EURODAC (European Asylum Dactyloscopy Database) radnim stanicama te dodatna edukacija policijskih službenika koji u djelokrugu svog rada imaju postupanja prema državljanima trećih zemalja u postupku povratka radi učinkovitije primjene nacionalnog i EU zakonodavnog okvira, boljeg poznavanja i provedbe procedura, sprječavanja i otklanjanja nedostataka pri provođenju postupaka te provođenja daljnjih edukacija policijskih službenika granične policije u policijskim upravama iz kojih se upućuju na seminar. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 25.000,00 eura, od čega će se 90% ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirati sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju, a 10% opravdanih troškova projekta sufinancirat će se iz državnog proračuna Republike Hrvatske.
 
Više on AMIF Nacionalnom programu pročitajte ovdje, a Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Dodatne edukacije za policijske službenike granične policije“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju objavljena je na stranicama Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije.

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi