Projekt „Nabava informatičke opreme za učinkovitije reguliranje boravaka državljana trećih zemalja“

Cilj projekta je opremanje policijskih uprava i policijskih postaja informatičkom opremom u svrhu bržeg i učinkovitijeg provođenja postupka reguliranja boravaka državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj, uključujući postupke izdavanja dozvola boravka

FOTO: Ilustracija

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije i Ministarstvo unutarnjih poslova sklopili su 22. veljače 2022. godine Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta ,,Nabava informatičke opreme za učinkovitije reguliranje boravaka državljana trećih zemalja'' u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF). Nositelj projekta je Uprava za imigraciju, državljanstvo i upravne poslove.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 700.000,00 eura s PDV-om od čega su bespovratna sredstva Europske unije u iznosu od 630.000,00 što iznosi 90% ukupnih opravdanih izdataka za troškove projekta. Republika Hrvatska projekt sufinancira sredstvima Državnog proračuna u iznosu od 70.000,00 eura što predstavlja 10% ukupnih opravdanih izdataka za troškove projekta.

Cilj projekta je opremanje policijskih uprava i policijskih postaja informatičkom opremom u svrhu bržeg i učinkovitijeg provođenja postupka reguliranja boravaka državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj, uključujući postupke izdavanja dozvola boravka. Postupak javnog natječaja za nabavu informatičke opreme je u finalnoj fazi te se isporuka većeg dijela opreme policijskim upravama i postajama diljem Republike Hrvatske očekuje u narednim tjednima. Planirani završetak provedbe projekta je 22. prosinca 2022. godine.

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava informatičke opreme za učinkovitije reguliranje boravaka državljana trećih zemalja“

Pisane vijesti | Projekti | Nabava i investicije