Nastavak provedbe projekta „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ u 2023. godini

Svrha ovog projekta je da se državljanima trećih zemalja u postupku povratka osigura besplatna pravna pomoć u sastavljanju tužbe i zastupanja pred upravnim sudovima te da se tako osiguraju uvjeti za provedbu pravednog sustava povratka

FOTO: ilustracija

Dana 29. studenog 2022. godine Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije i Ministarstvo unutarnjih poslova sklopili su Treći dodatak Sporazumu o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju do IV kvartala 2023. godine.

Svrha ovog projekta je da se državljanima trećih zemalja u postupku povratka osigura besplatna pravna pomoć u sastavljanju tužbe i zastupanja pred upravnim sudovima te da se na taj način osiguraju uvjeti za provedbu pravednog sustava povratka.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 30.000,00 EUR, od čega će se 75% ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirati sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju, a 25% opravdanih troškova projekta sufinancirat će se iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Obzirom da su važeći ugovori s odvjetnicima i pravnicima iz udruga registriranih za pružanje pravne pomoći pri Ministarstvu pravosuđa, sklopljeni s rokom važenja do 31.12.2022. godine,  pristupit će se postupku Javnog poziva za prijavu kandidata za pružanje pravne pomoći u postupku povratka za 2023. godinu.

Javni poziv će biti objavljen na službenim stranicama „Narodnih novinama“ i web stranicama MUP-a.

Nacionalni program - AMIF

Odluka o dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Besplatna pravna pomoć u postupku povratka“ u okviru Fonda za azil, migracije i integraciju

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi