Video „Tata od formata“ - naglašava ulogu očeva za bolji život djece, obitelji i ravnopravnosti u društvu

Tata policajac bezuvjetno voli svoju obitelj i pritom je uvijek u službi građana, obavljajući svoj časni i zahtjevni policijski poziv

Foto i video: MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova, u skladu s odrednicama Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova za razdoblje do 2027., promiče politiku rodne ravnopravnosti te zagovara suvremeno, brižno i uključeno očinstva, a što je pravi put ka stvaranju uvjeta za ravnopravnije društvo, putem uspostave jednakih mogućnosti i prilika za sve građanke i građane.

Također, u skladu s politikom rodne ravnopravnosti i jednakosti Europske unije, Ministarstvo unutarnjih poslova vodi brigu o ispunjavanju uvjeta propisanih Strategijom za rodnu ravnopravnost 2020. - 2025. Vijeća Europske Komisije, a prije svega naglašava važnost apsolutnog poštivanja svih prava i obveza zacrtanih Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

Stoga vam danas povodom Dana očeva donosimo prilog pod nazivom „Tata od formata“ koji naglašava ulogu očeva za bolji život djece, obitelji i ravnopravnosti u društvu. Naš tata od formata, bezuvjetno voli svoju obitelj, ravnopravno sudjeluje u kućanskih poslovima, u potpunosti uvažava rodnu jednakost i ravnopravnost i  pritom je uvijek u službi građana, obavljajući svoj časni i zahtjevni policijski poziv.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica