Potpredsjednik Vlade Božinović u Aržanu odao počast poginulom policajcu Josipu Joviću

Žrtva Josipa Jovića i ostalih branitelja duboko je urezana u memoriju hrvatskih ljudi, rekao je potpredsjednik Božinović

Foto: MUP

Povodom obilježavanja 33. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića, jutros je u Aržanu posjetio obitelj Jović.

Tom prilikom ministar Božinović je obitelji pokojnog Josipa uručio sliku “Život svetog Josipa”, djelo akademskog slikara Josipa Botterija Dinija.

Potom su se uputili na Josipov grob gdje su položili vijence i zapalili svijeće.

“Okupili smo se  i ove godine kako bismo obilježili godišnjicu smrti pogibije prvog hrvatskog redarstvenika, prve žrtve Domovinskog rata, hrvatskog policajca Josipa Jovića. Okupili smo se zajedno sa članovima njegove obitelji, s njegovim suborcima, s narodom Aržana, Imotske krajine i Splitsko-dalmatinske županije”, izjavio je potpredsjednik Božinović istaknuvši da će Ministarstvo unutarnjih poslova i ubuduće održavati živim sjećanje na sve poginule hrvatske redarstvenike, hrvatske branitelje, sve one koji su postali ne samo simbolom žrtve, simbolom otpora već i simbolom stvaranja Republike Hrvatske.

“To je naša dužnost. Iz godine u godinu vidimo da se brojni građani okupljaju na ovim obljetnicama, što znači da je žrtva Josipa Jovića i ostalih branitelja duboko urezana u memoriju hrvatskih ljudi. Mi sigurno nećemo dopustiti da sjećanje na naše junake, na one kojima smo dužni i zahvalni za njihovu žrtvu, ikada izblijedi”, zaključio je izjavu za medije potpredsjednik Božinović.  

Pisane vijesti | Obilježavanje godišnjica