Nabava forenzičke opreme za suzbijanje i borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta - FORAST

Ukupna vrijednost projekta iznosi 925.000,00 EUR s PDV-om, od čega će se 832.500,00 EUR s PDV-om, što predstavlja 90% iznosa, sufinancirati iz sredstava Fonda za unutarnju sigurnost

Uprava za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije, dana 17. lipnja 2024. godine donijela je Odluku o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Nabava forenzičke opreme za suzbijanje i borbu protiv kibernetičkog kriminaliteta - FORAST“ u okviru Fonda za unutarnju sigurnost (ISF).
 
Svrha projekta je nabava forenzičke opreme namijenjene za analizu digitalnih dokaza radi efikasnijeg izvršavanja naloga sudova za pretragom i vještačenjem nositelja elektroničkih dokaza u kaznenim predmetima suzbijanja terorizma, te ozbiljnog i organiziranog kriminala.
 
Projektom je planirana nabava stacionarnih i prijenosnih forenzičkih radnih stanica, pripadajućih monitora te adaptera za forenzičku obradu novijih generacija SSD diskova.
 
Opremanjem svih ustrojstvenih jedinica s novom forenzičkom opremom omogućit će se korištenje svih forenzičkih alata svim policijskim službenicima digitalne forenzike na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske, što podrazumijeva i terensko postupanje van službenih prostorija kad okolnosti kriminalističkih istraživanja to nalažu.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 925.000,00 EUR s PDV-om, od čega će se 832.500,00 EUR s PDV-om, što predstavlja 90% iznosa, sufinancirati iz sredstava Fonda za unutarnju sigurnost, dok će se 92.500,00 EUR s PDV-om, što predstavlja 10% iznosa, sufinancirati iz Državnog proračuna.

Pisane vijesti | Projekti | Vanjski i europski poslovi