Provedba projekta pod nazivom „Obuka policijskih službenika granične policije u upravljanju terenskim vozilima u realnim uvjetima terenske vožnje“

Foto: MUP

Na temelju projektnog prijedloga Uprave za granicu, u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI) odobrena su novčana sredstva za provedbu projekta pod nazivom „Obuka policijskih službenika granične policije u upravljanju terenskim vozilima u realnim uvjetima terenske vožnje“.
 
Predmetna obuka namijenjena je policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice (Uprava za granicu) i policijskim službenicima za zaštitu državne granice u policijskim upravama na vanjskoj granici EU, s ciljem stjecanja posebnih znanja i vještina upravljanja terenskim vozilima u specifičnim uvjetima i lokacijama vožnje.
 
Od 16. do 20. rujna 2024. godine, na području PU ličko-senjske (PGP Korenica i poligon Plješevica), provedena je obuka off road vožnje u kojoj je sudjelovalo 100 policijskih službenika granične policije s 10 službenih terenskih vozila s pogonom 4x4 (Suzuki Vitara i Ford Ranger). Kao polaznici obuke sudjelovali su policijski službenici Uprave za granicu, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, PU sisačko-moslavačke, PU karlovačke, PU ličko-senjske, PU šibensko-kninske i PU zadarske.
 
Navedenim projektom su predviđene provedbe obuka u trogodišnjem razdoblju - jednom godišnje 2024., 2025. i 2026. godine, kojima bi se educiralo ukupno 300 policijskih službenika granične policije.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 98.700,00 eura, od čega je 75% ukupnih opravdanih troškova projekta sufinancirano sredstvima Fonda za integrirano upravljanje granicama - Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike, dok je 25% ukupnih opravdanih troškova financirano iz sredstava Državnog proračuna.
 

Priopćenja | Projekti