Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra dr. sc. Davora Božinovića i glavnog ravnatelja policije Nikole Miline

jer SIGURNOST je bitna. Hrvatska policija 

Poštovane policijske službenice i službenici,

djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova,

čestitamo vam Dan policije i blagdan nebeskog zaštitnika svetog Mihovila!
 
Ponajprije, čestitamo vam na postignutim rezultatima u borbi protiv svih vrsta kriminaliteta, održavanju povoljnog stanja sigurnosti i javnog reda u Republici Hrvatskoj te na ustrajnosti i požrtvovnosti u zaštiti naše državne granice. 

Ponosni smo na sve ostvareno u godini iza nas.

Dosljednim i predanim radom potvrđujete da je hrvatska policija drugo ime za sigurnost, a o čestitosti policijskog poziva svjedočite još od Domovinskog rata kada ste odigrali nemjerljivu ulogu u stvaranju današnje slobodne Hrvatske.

Danas, tri desetljeća kasnije, uspješno pružate odgovore izazovima modernog vremena, uvijek imajući na umu zaštitu ljudskih prava i dostojanstva svakog pojedinca, ali čuvajući svoje iznad i prije svega. 

Policijski poziv nije lak. 

Prepun je odricanja, požrtvovnosti i ponajviše osjećaja odgovornosti za druge. 

Jer vi ste oni kojima je narod povjerio da provodite zakon, štitite slabije, pružate sigurnost i miran život svakom pojedincu - kako kaže naš ovogodišnji slogan: jer SIGURNOST je bitna!

Zbog vaše spremnosti i požrtvovnosti, Hrvatska je jedna od najsigurnijih zemalja svijeta.  

Hvala vam na tome. 

Neka vas na putu očuvanja i zaštite ustavnopravnog poretka, reda i sigurnosti naše domovine prati sreća, služi zdravlje i čuva naš nebeski zaštitnik sveti Mihovil!
 



Stranica | Čestitke